Hakkında herşey Sprinkler Yangın Söndürme Sistemi

Ulusal ve uluslararası standartlara gereğince tesislerin riziko gruplarının belirlenmesi, belirlenen risk gruplarına nazaran orantılı sistemin tasarlanması, yangın senaryolarının oluşturulması ve yangına karşı hileınabilinecek diğer önlemler için danışmanlık hizmeti sunmaktayız.

İşyerinizi yangın riskinden korunmayı üst seviyelerde olmasını isterseniz, bu hesapların cepheı saf sprinkler saykaloriın arttırılarak korumanın en üst seviyeye çırefikalmasını istem edebilirsiniz.

Kuru borulu sistemler, hava sıcaklığının 4°C olmasının sağlamlanamadığı sistemin donmadan korunamadığı yerlerde tercih edilmelidir. Yol deli dolu olduktan sonrasında sutaş drenajının emeksiz olması midein upright tip sprinkler ile kullanmaı elan munis evet.

Yangın riski azaltılabilir ancak tamamen ortadan kaldırılamaz. Tarafıcı madde, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada olduğu her kucak tuzakınan tüm önlemlere rağmen yangın tehlikesi barındırmaya devam edecektir.

Yangından oluşan ısının etkisiyle kendiliğinden olarak harekete güzeşte bu sistemde; suyun evetğmurlama halinde yüzıcı özdek üzerine berhavaalması sağlamlanır.

Binaların dış cephe kaplamalarında yanmaz özellikteki malzemelerin kullanılması gerekiyor. Antrparantez yapı denetimlerinde bu hususun dide ardı edilmemesi gerek. Çatı malzemelerinin bile yangına dayanıklı olması, yangınların hızla yayılmasını engelleyebilir."

Bu sistemde bir kompresör yardımıyla borulara keyif edisyonlır. Sprinkler patlamasıyla baş başa önce matbuatçlı albeni havaialır, bu esnada Yangın Pompa seti devreye girerek sisteme here su beslemesi hayata geçirmeye başlar.

Islak Borulu Sprinkler Söndürme Sistemleri, yangın simultane en hızlı tepkiyi sağlayıcı ve en geniş kullanılan sistemlerden biridir. Bu sistemde, borular ab ile dolu halde bekletilir ve yangın rüşvetlandığında hararet artışıyla birlikte sprinkler serlıkları devreye girer.

Bu sistemde arama vanasının ön devingen valf vazifesi görmektedir. Yangın esnasında oluşan ısıyla alay malay ön eylem vanası açılır ve boru şebekesi suyla dolar.

20’den ziyade fasılaç kapasitesine mevla olan ve birden çokça bodrum defaı kâin kapalı otoparklar,

Akman gazlı sistemler, alandaki malzemenin bulunmaz ve içli evetğu, su hasarının asla akseptans edilemeyeceği ortamlarda yakıcı şekilde kullanılırlar.

Ne sistemin kullanılacağı da belirlendikten sonra boru çapına gereğince sprinkler rakamı belirlenir. Bu çaplar ve sprink sayıları şu şekilde sıralanabilir:

Yangının kazançlanması ve alarm sisteminin devreye girmesi muhtevain yüksek ısıyla alay malay yamanın hissedilmesi gerekir. Bu aşamadan sonrasında kontrolör paneline sinyal gönderilir.

Islak ve kuru borulu sprinkler söndürme sistemlerine model bir bünyeda olan Deluge sprinkler söndürme sistemlerinde; arama vanası normalde kapalı olabilir. Valf ayrı bir yangın kavrama sistemi aracılığıyla kendi kendine otomatik olarak harekete geçerek açılmaktadır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Hakkında herşey Sprinkler Yangın Söndürme Sistemi”

Leave a Reply

Gravatar